Clinics 2015 - Website Stal Lexion BV 2015 - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Clinics 2015

Regelmatig probeert Stal Lexion BV vrienden uit te nodigen voor een clinic, cursus of lesdag.

Voor het jaar 2015 mogen we met trots de volgende trainers aan jullie voorstellen of kunnen we de volgende clinics/demonstraties bekendmaken.

Obstakeltraining in samenwerking met De Bevelandse Aanspanning

Op zaterdag 24 november 2015 organiseert de Bevelandse Aanspanning haar winteractiviteit. Deze zal bestaan uit een buitenrit en een Obstakeltraining verzorgd door Stal Lexion BV.

Je krijgt de kans om het obstakelparcours onder begeleiding in te gaan aan de hand, onder het zadel of aangespannen.

Voor meer informatie klik hier.

Dressuurstal Nijpjes

Vanaf woensdag 13 mei 2015 verzorgen de tweeling Jessica en Chantal Nijpjes van Dressuurstal Nijpjes een aantal gastlessen bij Stal Lexion BV!

Inmiddels zijn Jessica en Chantal na vele jaren ervaring gespecialiseerd in de opleiding, training en africhting van dressuurpaarden. Daarnaast geven ze ook instructie vanaf niveau B tot en met het hoogste niveau: de Grand Prix. Andere aspecten van Dressuurstal Nijpjes zijn advisering, het geven van dressuurclinics en bemiddeling bij in- en verkoop van paarden en pony's.

Hun doorzettingsvermogen, gedrevenheid in de dressuur en het lesgeven sluiten volledig aan op de ambities van Dressuurstal Nijpjes:
"De dressuursport in Zeeland naar het hoogste niveau tillen en tot de dressuurtop van Nederland toetreden"

Voor meer informatie klik hier.

Met medewerking van Pauline Knols, jurylid t/m Grand prix niveau, enthousiast instructrice en trainer organiseert Stal Lexion BV op vrijdag 8 mei 2015 een dressuurgerichte clinic.

In de omgeving Zeeland/West Brabant is Pauline een begrip in de dressuursport. Naast dat zij zelf verdienstelijk in de dressuursport start, mag zij ook jureren tot en met Grand Prix niveau en geeft zij diverse lessen.

Voor meer informatie klik hier.

Net als vorig jaar komt ook dit jaar Remedio weer naar Stal Lexion met haar equisimulator. Dit zal zijn op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2015. Op deze dagen zal Fiona Meilink van Remedio een houdingsanalyse verzorgen op de equisimulator.

Fiona is opgeleid voor het geven van instructie door middel van deze equisimulator. Zij is hiervoor de enige geaccrediteerde instructeur van dit systeem in Nederland! De opleiding tot Enlightened Equitation Teacher (verlichte rijkunst) die zij heeft afgerond, in combinatie met de fysiologische en anatomische kennis van het menselijk lichaam, maakt dat Remedio mensen op weg kan helpen om ontspannender en pijnloos te rijden, voor ruiter en paard!

Haar focus is net als die van ons erop gericht om mensen bewuster te maken van de manier waarop ze hun paarden trainen en ermee omgaan, zodat ze in staat zijn om zichzelf te evalueren en daardoor zelfstandig kunnen groeien. We streven naar vriendelijkheid, minimale hulpen en wederzijds respect.  Dit zijn geen “zaken” die je kunt kopen. Dit zijn zaken die je als trainer zult moeten verdienen, door te weten wat je doet, waarom je het doet en wat je uiteindelijk doel is van een training. In welke vorm of op welk niveau dan ook.
Hoe bewuster je bent van wat je doet, waarom je het doet en begrijpt wat je eigen invloed hierop is, hoe paardvriendelijker je kunt gaan trainen!

Voor meer informatie klik hier.

Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 staat bij Stal Lexion BV in het teken van Centered Riding.

Balans, lichtheid, ritme. Welke ruiter wil dit niet ? Dat is wat Centered Riding graag wil bereiken. Paard en ruiter in perfecte harmonie. Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift als een methode om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter.

Verbeter je houding, zit en balans op het paard op basis van centered riding. Je leert op simpele manier te rijden met minimale spanning, inspanning en zonder het paard te hinderen. Je krijgt persoonlijke tips om jouw houding en zit te verbeteren, in theorie en praktijk. Kortom, een leuke leerzame clinic voor alle ruiterniveaus en disciplines!

Voor meer informatie klik hier.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu