Voorstellen instructeurs Stal Lexion BV - Website Stal Lexion BV 2015 - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voorstellen instructeurs Stal Lexion BV

De paarden en trainingen worden verzorgd door Ronald en Sabine van Eijkeren.

Sabine van Eijkeren
Bij Sabine zat het paardenvirus er al als klein meisje in. Na genoeg zeuren en het zelf spelen van “paardje” was ze eindelijk oud genoeg om op paardrijles te gaan. En dat deed ze maar wat graag! Ieder jaar mocht ze op Ponykamp, liefst meerdere keren. Hier begon ook de interesse om steeds meer van paarden te weten te komen. Begonnen met de theorie en praktijkexamens voor het ruiterrijbewijs en dan door naar diverse cursussen om maar zoveel mogelijk te leren en te weten.

Heerlijk was het poetsen, verzorgen, rijden en knuffelen. Na vele manegepaarden, verzorgpaarden en uren en uren van poetsen en rijden eindelijk dan de knoop doorgehakt om een “eigen paard” aan te schaffen.
Het hebben van een eigen paard is een hele verantwoordelijkheid en zodra je wat ouder wordt kom je er ook achter dat er vele wegen naar Rome leiden….. Zeker toen de keuze van een eigen paard op Lexion (roepnaam Lexus) was gevallen…. Lexus was een schitterende, vijfjarige Friese hengst met het stempel “onhandelbaar”. Toch was het liefde op het eerste gezicht en het vertrouwen dat het paard absoluut niet vals was, maar onbegrepen.
Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar als je Lexus nu ziet dan is het alle moeite meer dan waard geweest. Door het moeilijke karakter van Lexus is Sabine zich er bewust van geworden dat het belangrijk is om vele gereedschappen in je kistje te hebben om zo op verschillende manieren iets te bereiken, te veranderen of aan te leren. Dit geldt zowel voor het omgaan met paarden als het rijden van paarden.
Sabine heeft diverse cursussen gevolgd op het gebied van TTouch, gezondheid, beweging, natural horsemanship, rijden en EHBO. In december 2008 is zij samen met Ronald geslaagd voor de Introductory Course van Monty Roberts. Tevens is ze in het bezit van het diploma Orun Niveau 2 en les ze daarnaast  nog regelmatig bij diverse instructeurs om zo steeds een stapje verder te komen en haar rijkunst te verfijnen. Momenteel is Sabine bezig met de opleiding om zich Centered Riding-instructeur te mogen noemen. Het eerste certificaat hiertoe is alweer binnen.


Ronald van Eijkeren
Bij Ronald begint het verhaal eigenlijk totaal anders. Hij had in het jaar 2002 nooit durven dromen om ook maar tien meter in de buurt van een paard te komen. Totdat het noodlot toesloeg….. Hij viel voor een mishandeld paardje en heeft alle tijd genomen om het vertrouwen van haar te winnen en overwon ook op deze manier zijn eigen angst. Dit winnen van vertrouwen heeft ruim anderhalf jaar in beslag genomen, maar is de beste leerschool geweest! Jewel had een aantal basisbehoeften en een aantal gebruiksaanwijzingen. Ze inspireerde Ronald om zoveel mogelijk te leren over paarden, hun behoeften en denkpatronen. Nadat Jewel redelijk weer op de rails was, kocht hij zelfs een tweede paard Hera. Hier heeft hij het rijden op geleerd. Wederom niet het makkelijkste paard. Hera is een dominante Gelderse merrie met een eigen wil…..


Samen hebben ze veel gereisd door het land voor diverse cursussen en het altijd een gemis gevonden dat dergelijke kennis niet voorhanden was in Zeeland….. Tot nu dan, want nu is er Stal Lexion !
Weten we nu dan alles? Nee! Ook wij zullen nog regelmatig opfris-, herhaling– en nieuwe cursussen volgen om onze kennis up to date te houden.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu