Kidsdays - Website Stal Lexion BV 2015 - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kidsdays

Stal Lexion richt zich onder andere op het onderwijzen van mensen op het gebied van paarden en pony’s. Voor ons is het dan ook zeer belangrijk om nog meer te investeren in de toekomst en dus ook een speciaal aanbod voor de jongere paardenliefhebbers onder ons op te nemen.

Tijdens een kidsday kunnen er maximaal 6 kinderen deelnemen aan deze leuke en leerzame dag. Hier is voor gekozen zodat er gegarandeerd aandacht is voor de kinderen en ze voldoende persoonlijke begeleiding ontvangen. De kidsdays zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

Onze kidsdays worden aangeboden in twee varianten:

Een korte versie die duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 25,= per kind inclusief limonade en versnaperingen. Hierbij bieden we de volgende onderwerpen aan:
     
Kidsday exterieur
Hoe ziet een paard eruit? Hoe noemen we bepaalde lichaamsdelen? Waaruit bestaat de hoef? Kun jij zelf een paard in elkaar zetten? Wat zit er onder de vacht?

Kidsday paardengedrag
Hoe denken paarden? En hoe leren ze? Wat is het verschil tussen een mens en een paard? Hoe kan ik het beste samenwerken met mijn pony?

Kidsday gezondheid
Hoe ziet een gezond paard eruit? En hoe kun je bepaalde ziekten herkennen? Waar kun je op letten om je paard gezond te houden?

Kidsday verzorging
Waarom moet je een paard eigenlijk poetsen? En hoe doe je dat dan? En waar zijn al die borstels voor? Hoe kun je jouw paard of pony nog mooier maken dan hij of zij eigenlijk al is?

Kidsday harnachement
Het materiaal dat we gebruiken om een paard te berijden, noemen we het harnachement. Het belangrijkste zijn het zadel en het hoofdstel. Waar bestaan deze uit? Kun jij ze uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten? Hoe weet je of het past?

Kidsday voer
Mensen en paarden hebben allebei dagelijks voeding en water nodig. Waarom? Welk voedsel heeft een pony dan nodig? Hoe kun je het beste voeren? Wat is het natuurlijk gedrag?

Een uitgebreide versie die duurt van 09.00 uur tot 16.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 55, = per kind inclusief limonade, lunch en versnaperingen. Hierbij bieden we de volgende onderwerpen aan:

Grondwerken
Kinderen krijgen specifiek les om paard te rijden, maar er wordt nog weinig aandacht besteed aan hoe je verder met een paard om dient te gaan. Hoe benader je een paard, hoe vertel je hem dat hij stil moet staan? Hoe kun jij ervoor zorgen dat hij of zij doet wat je wilt? Hoe kun je communiceren met je lichaamstaal?

Spelletjesmiddag
Waarom zou je eigenlijk spelletjes doen? In de eerste plaats omdat het leuk is, maar ook omdat je spelenderwijs dingen sneller leert dan in een les en kinderen in het vuur van het spel veel meer durven dan anders.

Werken met dubbele lijnen

Ontdek hoe leuk het is om je paard te trainen vanaf de grond. Ontdek wat je allemaal met twee lijnen voor elkaar kunt krijgen.

PaardenLeren
Een dag die in het teken staat van paarden en pony’s en alles wat daarbij komt kijken.  Het doel van deze dag is om meer te leren over onze lievelingsdieren. Hoe wij, mensen, ervoor kunnen zorgen dat de paarden die niet meer in de vrije natuur leven toch gezond en gelukkig blijven. Leer wat ze nodig hebben en leer hun gedrag beter te begrijpen.  Afhankelijk van de verschillende paarden die deze dag aanwezig zijn, gaan we kennismaken met verschillende trainingsvormen, maar alle vanaf de grond. We gaan dus niet rijden deze dag!

Verdieping (12 tot 16 jaar)
Dit is een verdiepingscursus voor de omgang met paarden en hun denkwijze. Hoe kun je kleine problemen oplossen? Hoe kun je zelf nog beter bewust worden van je lichaamstaal?

Wil jij ook meer weten over je lievelingsdieren? Houd onze agenda dan in de gaten en geef je snel op als er iets interessants voor jou bij zit.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu