Paard in training - Website Stal Lexion BV 2015 - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paard in training

Stal Lexion BV biedt eveneens de mogelijkheid om uw paard of pony in training te nemen.

Het uitgangspunt voor alle trainingen is eenvoudig: er wordt vanuit een partnerschap met het paard gewerkt. Wederzijds respect en vertrouwen vormen de basis voor een doelgerichte training.  We leiden het paard, maar geven het paard ook keuzevrijheid.  Hierdoor wordt een goede basis voor een prettige en op vertrouwen gebaseerde omgang gerealiseerd. Onze visie is dat de omgang en het aan het werk zetten van paarden op basis van duidelijkheid, vrijheid, respect, vertrouwen en plezier dient te gebeuren. Dit in tegenstelling tot teveel druk, mechanische middelen, angst en intimidatie.

Stal Lexion werkt altijd vanuit de volgende basisprincipes:

Respect en vertrouwen
Meer met minder
Ontspanning vragen, ontspanning krijgen
Duidelijkheid en consequent gedrag
Bewustwording van de gevolgen van je eigen gedrag en handelen

Zadelmak maken/inrijden/doorrijden

Een paard wat de rest van zijn leven nog met plezier met een ruiter op zijn rug wil rondlopen verdient de beste start die het kan hebben en dat is een basis van vertrouwen. Bij de africhting van uw paard of pony staat het paard zelf centraal. Het karakter, de achtergrond en het individuele leervermogen bepalen het tempo waarmee de verschillende onderdelen worden aangeboden. Elk paard heeft dan ook zijn “eigen tempo” waarin het zadelmak maken gebeurt op basis van vertrouwen en respect.

Alleen met een correct afgericht paard kun je samenwerken. Een correct afgericht paard is een onbeschadigd paard, dat zijn vertrouwen in de mens niet heeft verloren tijdens zijn scholing, maar juist heeft ervaren dat hij van ons niets heeft te vrezen. Een goede start is dan ook het belangrijkste deel van het leven van een paard!

Voor het zadelmak maken van jonge paarden hanteren we een methode waarbij is gebleken dat de resultaten blijvender zijn.

We overleggen altijd met de eigenaar tot welk niveau het paard opgeleid dient te worden. Na “ons” werk is het voor ons heel belangrijk om ook de eigenaar te trainen tot het gewenste niveau. Wij zullen dus de eigenaar voldoende handvaten mee geven om het paard of de pony verder te kunnen trainen. Tevens kun je zelf ook actief betrokken worden in de training van het paard.

Informeer naar onze mogelijkheden en prijzen.

Corrigeren ongewenst gedrag

Vroeg of laat loopt iedereen wel eens tegen een probleem aan met zijn paard. Wanneer het probleem echter niet gemakkelijk opgelost kan worden of het gaat steeds van kwaad naar erger, dan spreekt men al gauw over een “probleempaard”

Gedragsproblemen hebben ergens een oorzaak. Belangrijk is om erachter te komen wat dit is. Pas dan kun je gaan werken aan het oplossen van het probleem, door het paard te trainen op zijn “probleempunt”. Weinig paarden zijn op zich een probleem, maar veel eigenaren en ruiters stuiten op problemen bij het berijden of in de omgang met het paard en in veel gevallen kunnen zij dit zelf niet oplossen. Hierbij valt te denken aan:
Steigeren, bokken, weigeren of uitbreken tijdens het rijden
Slaan of trappen
Onzekerheid of angst
Onrustig tijdens het rijden, op de poetsplaats of bij de verzorging
Problemen tijdens het trailerladen
Niet stilstaan bij het opzadelen en opstijgen
Drammerig tijdens het meelopen
Niet goed reageren op de hulpen
Niet te longeren zijn
Niet te vangen zijn in een open ruimte
Niet naar de hoefsmid kunnen
Etc.

Voor alle problemen kan je bij Stal Lexion terecht. Dus indien je een probleem tegen komt, groot of klein, neem dan gerust contact met ons op zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Voor deze paarden bestaat geen standaardoplossing. Problemen verschillen van paard tot paard, dus ook de behandeling van dergelijke problemen. Het kan zelfs zo zijn dat paarden met hetzelfde “probleem” op een verschillende manier behandeld moeten worden. Uitgaande van het paard als individu is de zoektocht naar het ontstaan van het probleem minstens zo belangrijk als het zoeken naar een oplossing.

Na “ons” werk is het voor ons heel belangrijk om ook de eigenaar te trainen, zodat ook de eigenaar weet hoe te handelen en problemen kan voorkomen. Dit is de manier om terugvallen te voorkomen en de eigenaar het vertrouwen terug te geven voor een plezierige en ontspannen omgang met het paard. Tevens kun je zelf ook actief betrokken worden in de training van het paard.

Onze expertise ligt voornamelijk in het trainen van paarden, paardengedrag en “probleempaarden”.

Informeer naar onze mogelijkheden en prijzen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu